Græskarsuppe med pandebrød

Det er nu, vi skal udnytte sæsonens bedste råvare: græskar! Jeg har planer om Pumpkin Pie, græskarbrød og Pumpkin Brownie i denne sæson. Fordelen er at hokkaidogræskaret kan holde sig længe – især på køl. Den anden dag lavede jeg så græskarsuppe, som I får opskriften på her.
IMG_0299.JPG
Græskarsuppe:
– 1 hokkaido
– 1-2 løg
– 1 liter grøntsagsbouillon
– 1 rød peber
– 1-2 rød chili
– 1 dåse kokosmælk
– spidskommen
– salt
– peber
– olie

Skræl hokkaidogræskaret, fjern kerner og skær i grove stykker. Sautér sammen med grofthakket løg i en varm gryde med olie. Når det er ved at være mørt, hældes bouillon, rød peber, chili, salt, peber og spidskommen i gryden. Det hele koges mørt i 40-50 minutter og herefter stavblendes suppen til den er glat. Tilsæt nu kokosmælk og smag til. Voilá!

Pandebrød (10 stk.):
– 25 gram gær
– 1 dl. lunkent vand
– 2 spsk. olie
– 1 spsk. honning
– 1 tsk. groft salt
– speltmel

Gær opløses i lunkent vand. Olie, honning og salt tilsættes og blandes godt. Herefter æltes mel i dejen. Her brugte jeg speltmel og prøvede mig frem med mængden. Dejen skal slippe fra skålen. Derefter hæver dejen i en time (eller længere tid på køl). Nu kan man rulle dejen ud til runde pandebrød og bage på en pande med olie. Det er både nemt og super lækkert til alt lige fra supper til indiske retter, men det kan også bruges som en form for pitabrød.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s