Pumpkin Pie | Græskartærte

IMG_0328.JPG

Hey hov, husk nu lige at bruge de forbandede sunde hokkaidogræskar! Udover suppen, har jeg nu også lavet en græskartærte – Pumpkin Pie, som det hedder der hvor det stammer fra. Tærten har snart fundet plads i Danmark, for det er altså bare noget helt andet end kanelsnegle, chokoladekage og æbletærte. Tilmed indeholder hokkaidogræskar ganske få kalorier og rigtig mange fibre samt antioxidanter, betacaroten og forskellige vitaminer. Det er blot er lille udpluk af alle de gode ting, det indeholder!

IMG_0358.JPG

Bund:
– 250 gram hvedemel
– 110 gram smør
– 1 spsk. sukker
– 6 spsk. koldt vand

Mel og smør blandes til det ligner brødkrummer (fx i en foodprocesser). Bland sukker i og tilsæt derefter vandet lidt efter lidt (stadig i foodprocesseren). Dejen samles dernæst med hænderne og den stilles på køl i en halv times tid. Kom dejen i en tærteform med løs bund og stil tilbage på køl. Prik bunden med en gaffel og bag i ovnen ved 200 grader i mindst, men også lige omkring de 10 minutter (bunden skal kun være let gylden, men samtidig bagt, når tærten er helt færdig – det lykkedes faktisk ikke for mig).

Fyld:
– cirka 5 dl. græskarpuré
– 2,5 dl. brun farin
– 1/2 dl. sukker
– 2 tsk. kanel
– 2 tsk. stødt ingefær
– 1/4 tsk. stødte nelliker
– 1 tsk. allehånde
– 1/2 tsk. fint salt
– 4 æg
– 1 dl. creme fraiche
– 2,5 dl. mælk

Græskarpuréen laves ved at skære hokkaidogræskaret over på midten, fjerne kernerne, skære det i grove stykker og derefter bage i en 175 grader varm ovn i mindst 2 timer (kødet skal være mørt). Derefter kan man skrabe kødet væk fra skrællen og blende massen i en foodprocesser. I den tilsættes brun farin, sukker og alle krydderierne. Fyldet hældes over i en gryde og bringes i kog. Mælk og creme fraiche tilsættes, alt i mens der røres i gryden. Gryden tages af varmen. Æggene blendes kort i foodprocesseren og fyldet hældes i lidt efter lidt, mens der blendes. Derefter hældes det over den varme tærtebund og tærten bages ved 180 grader i cirka 25 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s